STAPPENPLAN

In het onderstaand stappenplan laten wij u onze werkwijze zien en welke stappen u doorloopt vanaf het eerste contact tot aan de oplevering van uw droomhuis.

1. Oriëntatie

Samen met u inventariseren wij uw wensen en ideeën. Hoe u wilt wonen en welk  bouwbudget hierbij hoort. Ook nemen we de bebouwingsvoorschriften en het beeldkwaliteitsplan door. Alle vragen die u heeft worden beantwoord. Als voorbereiding op dit gesprek kunt u gebruik maken van de plannen, foto’s en artist impressions. U kunt naar hartenlust combineren met alle elementen van verschillende woningtypen. Maar starten met een blanco vel papier kan natuurlijk ook.

 

 

 

 

 

 

 

 2. Ontwerp en offerte

Samen met onze adviseur bespreekt u uw wensen die daarna op papier vertaald worden in een ontwerp op maat. Wilt u het huis groter, langer of breder? Een andere indeling, andere materialen, een open haard of een veranda? Erker of garage erbij, dakkapellen, uitbouw of andere ramen? Alles kan! Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat de ontwerper aan de slag met uw woning. Binnen enkel weken ontvangt u de tekening met de bijbehorende offerte.

 

 

 

 

 

 

 

 3. Opdracht en financiering

Het ontwerp is rond, de overeenkomst is gemaakt en de financiering is geregeld. Met het plaatsen van uw handtekening maakt u uw keuze definitief.

 

 

 

 

 

 

 

4. De vergunning

ThuisinBouwen zorgt ervoor dat uw ontwerp getoetst wordt bij de gemeente en daarna wordt voorgelegd aan de welstand. Als beide akkoord zijn wordt de omgevingsvergunning door ons ingediend. U gaat nu de bouwmaterialen uitzoeken zoals de stenen, dakpannen, tegels en sanitair. De bouwvoorbereiding begint, vloeren en kozijnen worden in productie genomen,  bouwwater en – stroom worden aangevraagd.

 

 

 

 

 

 

 

 5. De bouw

Nu gaan wij aan de slag met de bouw van uw woning. Peil en plaats van uw woning (het uitzetten) worden door de gemeente bepaald. Tijdens de bouw zijn (kleine) wijzigingen nog steeds mogelijk. We blijven flexibel ook tijdens de uitvoering. De aanneemsom betaalt u in termijnen. De oplevering vindt plaats binnen het aantal afgesproken werkbare dagen en conform de wettelijke regeling. Tijdens de bouw is het werk geheel verzekerd met Woningborg-garantie. Zo bent u er van verzekerd dat uw woning bij een eventueel faillissement toch wordt (af)gebouwd conform alle gemaakte afspraken.

 

 

 

 

 

 

 

 6. De oplevering van uw woning

Wanneer de bouw klaar is, wordt uw woning opgeleverd. Door deze nauwkeurige controle bent u er zeker van dat uw woning goed, degelijk en tot in detail is afgewerkt. Nu krijgt u de sleutel en kunt u beginnen aan de volgende, allerbelangrijkste, stap: onbezorgd wonen en genieten!